Kristin Auestad Danielsen er klar med sin dramatikerdebut på Rogaland Teater. Urpremiere 6. april!

Forfatter Kristin Auestad Danielsen er vel etablert i Stavanger. Hun har vært nominert til Ibsenprisen, vært årets Stavangerkunstner og fått Rogaland fylkeskommunes Kulturstipend. Hennes verk er satt opp ved Odense Teater i Danmark og Det Norske Teater i Oslo. Men først nå er hun klar for dramatikerdebut på Rogaland Teater.

Når «Soga om oss» skal spilles på Intimscenen fra april møter publikum mange ulike skjebner, i forskjellige livssituasjoner, fra 1980-tallet og fram til oljekrisen rammet regionen hardt i 2014.
Og vi får fortellinger om folk som kjenner oppturer og nedturer på kroppen og opplever at mye står på spill.

I Soga om oss zoomer vi inn på enkeltskjebner og gjennom deres øyne får vi oppleve alle hverdagene som rommer livets drama. De mange karakterene, handlingene og stadige skift i tid og rom blir til små episodiske historier som utgjør et stort tablå av livets vinnere og tapere. Men mest av alt er dette tablået en mosaikk av såre og varme fortellinger om skikkelser som har fått kjenne på nederlagsfølelsen og innser at voksenlivet ikke ble helt slik de hadde sett det for seg. Gjennom disse karakterene vil vi som publikum kunne gjenoppleve vår egen historie, kjenne oss igjen og tenke gjennom hvordan omgivelsene vi sammen har skapt, har blitt til «Soga om oss».

2022 er året hvor Stavanger kan markere 50 år som landets oljehovedstad. I 1972 vedtok Stortinget å plassere Oljedirektoratet og Statoils hovedkontor i byen. «Soga om oss» kan dermed gå inn i diskusjonene som trolig kommer rundt denne avgjørende epoken i byens liv.

Foto: Marie von Krogh